Beste wandelgebieden in Nederland

Nederland bestaat uit veel regio’s en gebieden. Veel van die gebieden hebben de meeste Nederlanders nog lang niet gezien, maar er is een duidelijke trend onder de Nederlanders te vinden. Steeds meer mensen hebben het voornemen om meer van het eigen land te zien en maken daarom een lijst van de gebieden die zij willen bezoeken.

Ben je fan van wandelen en wil je eens nieuwe gebieden ontdekken? Dan hebben we een aantal gebieden onder elkaar gezet die je zeker op de lijst mag zetten wanneer je verwonderd wilt worden.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog hoort bij de provincie Friesland en wordt een wandelend eiland genoemd. Aan de oostzijde groeit het eiland, waar het aan de westzijde afneemt. Dat betekent dat hete en wonderlijk eiland is en voor wandelaars is dit zeker een regio die je eens zou moeten verkennen. Er is veel flora en fauna en op het eiland zal je gebieden zien die je nergens anders in Nederland aan kunt treffen. Zeker een ontdekkingsreis waard, waarbij je niet veel aan de auto zal hebben.

Loonse en Drunense Duinen

In Noord-Brabant vind je het grootste stuifzandgebied van Nederland met ruim 30 kilometer aan natuur. Ook hier vind je uitzichten die je nergens anders in Nederland zal kunnen vinden. Er zijn speciale gebieden waar je honden los kunt laten lopen. In alle andere gebieden moet de hond aangelijnd worden. Wanneer het wat waait, is het verstandig om een bril mee te nemen. Het stuifzandgebied heeft de naam namelijk met een reden gekregen.

De Weerribben

In Overijssel vind je de Weerribben. Dit gebied is volledig door de mens aangelegd, maar dat is tegenwoordig al nauwelijks meer te zien wanneer je hier gaat wandelen. Het is een prachtig nationaal park waar je niet alleen kunt wandelen, je kunt hier ook fietsen en varen. Wil je een uniek stukje van Nederland ontdekken, dan is dit een leuke uitdaging, want de Weerribben heeft veel gezichten. Zeker omdat het wandelen, fietsen en varen al drie volledig aparte gezichten zal laten zien van dit gebied.

Oostvaardersplassen

De Flevopolder kwam in 1968 droog te liggen en het gebied dat we kennen als de Oostvaardersplassen werd beplant met riet en met rust gelaten. Het gevolg was dat de natuur de macht weer greep in dit gebied en er een prachtig natuurgebied van maakte, met veel verschillende gezichten. De meeste natuurfoto’s binnen Nederland worden in dit gebied gemaakt en vooral voor vogelaars is dit een hemel op aarde. De veelzijdigheid in flora en fauna is geweldig en vooral het aantal vogels is indrukwekkend te noemen.

Ontdek je eigen land!

Vakanties naar Spanje, Turkije en Australië? Klinkt allemaal heel erg leuk uiteraard, maar waarom zou je zo ver reizen wanneer je eigenlijk nog niets hebt gezien in het eigen land? Nederland heeft veel meer te bieden dan veel van de mensen denken en pas wanneer je begint met ontdekken, heb je een idee van wat je al die jaren gemist hebt!