Fiest en wandel routes

elektrische-fiets

Verschillende routes in Nederland

In onze blogs geven wij tips over verschillende gebieden in Nederland. Het zijn tips om te kunnen wandelen, hardlopen, fietsen, wielrennen of mountainbiken. Nederland is daarvoor een zeer geschikt land en het is mooi om je eigen land voor een dag of juist voor een weekend te verkennen. Dit is vaker goed te combineren met leuke stedenbezoeken. Lees daarvoor de blogs over de leuke plekken in Nederland en wie weet kun jij een mooie dag of weekend combineren met onze tips. 

Controleer de spullen bij vertrek

Een goede voorbereiding kan geen kwaad, je wilt niet in de problemen komen te zitten wanneer je een dagje of weekendje erop uit gaat. Daarom geven wij een paar handige tips die je kunt gebruiken bij het voorbereiden van de tocht.

  1. Zorg dat je de route meeneemt of op de telefoon hebt gedownload. In sommige plekken van het bos heb je geen tot slecht bereik en soms kun je de route niet vinden aan de hand van de paaltjes. Dit kan ervoor zorgen dat je verdwaald en dat willen we voorkomen.
  2. Zorg voor verfrissende kleding, het is vaak fijn om schone kleding aan te trekken wanneer je een route hebt afgenomen.
  3. Zorg voor een goede uitrusting en neem altijd een fles water mee. Als je de route afneemt wil je toch de beste situatie hebben, zoals goede kleding, fijne schoenen en geen last van uitdroging. Vaak kun je wel makkelijk ergens gaan eten of drinken.
  4. Voor de fietsers is het verstandig om een kleine gereedschapstasje mee te nemen, mocht je onderweg pech hebben aan je band of dergelijke. Als tweede is het verstandig om een verbanddoos in de auto neer te leggen. Mocht er onderweg iets gebeuren en niemand mocht in de buurt zijn, dan heb je altijd nog je verbanddoos je te redden. Als derde zorg dat je fiets in orde is, met name de bandenspanning, remmen, kettingen en het stuur moeten in orde zijn. Het kan namelijk een flinke val of pech voorkomen. Als laatste is het handig om een slot mee te nemen. Dit omdat je vaker tussendoor ergens wat gaat eten of drinken. De kans dat een fiets weg wordt gehaald is tegenwoordig te groot. Daarom is een slot zeer belangrijk om deze vervelende situatie te voorkomen. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie tussen een ringslot en een kettingslot en maak deze vast aan een vast object. 

Welke Route past bij jou? 

Mocht je nou nog niet helemaal zeker zijn van de routes? Er zijn meerdere hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jij de route kunt plannen. Nederland geeft graag alle hulp door middel van routeplanner of de ANWB te gebruiken. Het is volkomen gratis en jij ziet de looproutes met specifieke eisen direct voor je. Het voordeel is dat jij hier kunt selecteren op verschillende aspecten als afstand, hoogteverschil, omgeving of de tijdsduur.