Hardlooproutes Nederland

Veel mensen in Nederland hebben wel eens hardgelopen of doen het nog steeds. Het is namelijk goed voor het lichaam om conditie op te bouwen en om calorie te verbranden op een efficiënte manier. Het is in het begin nogal zwaar, maar als je dit vaker gaat doen en er plezier in hebt, dan kan dit echt een goede sport voor je zijn om gezond te worden. Ben jij op zoek naar leuke hardlooproutes in Nederland. Wij zullen een paar leuke en interessante plekken geven, waarbij er een andere dimensie gegeven wordt aan hardlopen. Het is namelijk ook niet leuk om elke keer weer door het zelfde bos of dergelijk te moeten lopen. Vaak zijn de routes aangeduid met hun eigen markering. 

elektrische-fiets

Leuke hardlooproutes

Rotterdam

Ren langs een van de mooiste skylines van Nederland, namelijk die van Rotterdam. Door de route heen kom je over verschillende bruggen en door andere diverse mooie plekken in Rotterdam. Je hebt zelf de mogelijkheid om de afstand van de route te kiezen. Je kunt een route van 3,5 km pakken, maar ook een route van 5km, 10km of 21km. De route heeft een prachtige startplaats, namelijk aan de voet van de Erasmusbrug bij het monument van de marathon. Mocht je tussendoor dorst hebben, maar je water is op, dan kun je gebruik maken van diverse waterpunten die verspreid staan over de route.

Vliegbasis Soestdijk

Het klinkt in eerste instantie misschien raar, maar het is mogelijk om een route af te leggen over een landingsbaan. De landingsbaan ligt in de natuur en heeft een afstand van zo een 3km. Het is daarnaast heel mooi te combineren met de route in het bos. Hou met deze route rekening dat je met name in het voorseizoen er niet kunt komen. Tussen 15 maart en 15 augustus is de landingsbaan gesloten, met de reden dat het broedseizoen is en dat willen wij als de mens niet verstoren. 

Tip: starten met hardlopen? Tips zijn te lezen in het blog van Running Support. Van technieken en schema's tot koopgidsen voor je kleding en schoenen.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Deze route is zeer mooi als je van rennen houd tussen de duinen van Zandvoort en Noordwijk. Onderga hier de rust en de ruimte en geniet ook nog eens van de natuurverschijnselen zoals het spotten van dieren en mooie planten. Hou hier rekening mee dat het een beschermd natuurgebied is  en er een entreekosten (€1,50) aan vast zit om het terrein te mogen betreden. Het is zeker de moeite waard en het is mogelijk om van de paden af te wijden en te rennen door de natuur. 

Biesbosch 

Het gebied wat gelegen ligt tussen Zuid Holland en Noord Brabant is een uniek bos te zien, wat een mooie plek biedt om de benen te strekken. Je kunt hier routes kiezen van 3 km tot 20 km. Het is een leuk landschap verdeeld over water en land. Het is soms dus mogelijk dat je het water moet trotseren om het pad te vervolgen. Het is zelfs zo dat je sommige routes moet bereiken met de boot, maar geloof ons, dit zijn misschien wel de leukste en mooiste routes van het bos. 

Veluwezoom

Het nationaal park in Gelderland is een zeer goede aanrader om te gaan rennen, met name in de maanden Augustus en September wanneer alle heides in de bloei staan de kleuren schitteren over de landschappen. Je kunt kiezen tussen een eigen route of de route die voor je uitgezet is. Het uitdagende van de route is het hoogteverschil die je zult ondergaan. Maar dat mag de pret niet bedrukken door een van de mooiste routes van Nederland.