Leuke plekken in Flevoland 

Flevoland is een geslaagd project geweest van de Nederlanders. Door het inpolderingsproject is er een nieuwe provincie gecreëerd. Het is een project geweest van drie kwart eeuw, waarmee het Zuiderzeewerken een van de grootste waterbouwproject ooit is geweest. Het is een mooi eiland geworden tegenwoordig niet meer als eiland gezien wordt. Het heeft verschillende mooie natuurgebieden en het heeft een zeer moderne structuur. Voor jong en oud is het leuk om er te zijn. 

elektrische-fiets

Aanraders

Almere 

Almere is ontstaan in de jaren 70 en is dus nogal een jonge stad, dit is ook te merken aan de moderne architectuur en een groot aanbod aan winkels. De stad heeft een dynamische groei en zorgt voor vele ontwikkelingen in de geschiedenis van Nederland. 

  • Ontdek de mooie stranden die een lijn van ongeveer 42 km in beslag nemen. 
  • Er zijn twee schitterende natuurgebieden, namelijk de Oostvaardersplassen en de Lepellaarsplassen.
  • Je kunt Almere in principe vergelijken met de hoofdstad Lelystad. Beide zijn ze modern en geven een andere dimensie aan Nederland. 

Urk

Urk is bekend als het een schitterende vissersdorp. Wat eerst een eiland was, ligt nu omringt met land en het heeft weer een eigen unieke geschiedenis binnen Nederland. Al moet iedere Nederlander Urk wel kennen. Door hun eigen gedrag is het in menig volksmond genoemd. Het is daardoor nog populairder geworden, alleen is de vraag of het positief is of juist negatief. 

  • Het vissersplaatsje Urk heeft een haven en dat is dan natuurlijk het kloppend dorpshart. Je kunt in de Westhaven oude botters bekijken waarvan er nog een enkeling te zien zijn. Het is zelfs mogelijk om een tocht te maken met een botter. 
  • Wandel door de stad en onderga de doolhof aan steegjes en straten. 
  • Ontdek Schokland, het symbool wat staat voor de strijd die Nederland heeft geleverd tegen het water. Leer hier meer over het ontstaan en de culturele geschiedenis.

Andere diverse plekken

Naast de twee steden zijn er natuurlijk nog veel meer plekjes die mooi zijn in Flevoland. Hieronder zullen wij een aantal van deze plekken opnoemen. Naast de plekken die wij opgeven zijn er altijd meer, maar dit zijn plekken die vaak worden aangeraden door de Flevolander.

  • Batavia Stad Amsterdam Fashion Outlet is een winkel gelegen in Lelystad waar je bekende merken shopt tegenover een lage prijs. 
  • Wil je naar een van de beste attractie parken van Nederland dan moet je naar Walibi Holland. Het is gelegen in Biddinghuizen. Dit is overigens ook de plaatsen waar je grote festivals kunt vinden als Lowlands en Defqon.1 
  • Pak de fiets en neem de route die langs tulpen en andere soorten bloemen gaat. Met name de tulpen komen hier nadrukkelijk en kleurrijk naar voren. Het is de langste tulpenroute van Nederland.