Leuke plekken in Nederland

Nederland is land verdeeld over 12 provincies waarbij elke provincie zijn eigen kwaliteiten heeft. Het is voor menig Nederlander mooi om een andere provincie te bezoeken en vaak worden ze door de verschillende dialecten ook als een toerist beschouwd. 

Tegenwoordig tellen wij in Nederland 352 gemeentes binnen de 12 provincies en dat is aardig wat. Het leuke aan Nederland is dat elke regio zijn eigen karaktereigenschappen heeft. Dit zorgt ervoor dat het voor een Nederlander net zo leuk is om een midweek of een weekendje erop uit te gaan in eigen land. Denk hierbij aan leuke steden, waar je fijn kunt shoppen of interessante musea kunt vinden. In de blogs geven wij tips over leuke aspecten per provincie. Hieronder zullen wij een twee steden benoemen die beschouwd worden als de “Vergeten parels van Nederland”. Deze twee steden worden daarom ook niet benoemd in de blogs hieronder. 

elektrische-fiets

Aanraders

Alkmaar

Als eerste stad Alkmaar die voornamelijk bekend staat om de kazen. Het is overigens de oudste kaasstad van Nederland. In de stad kun je genieten van verschillende oude monumenten en gebouwen en kun je de kennis opdoen in verschillende musea. Ben je toch toe aan afkoeling, kun je binnen een kwartier bij het strand zijn. De volgende plekken zijn dan ook zeker een aanrader:

  • Verschillende musea waar je informatie vind van onder andere de Beatles in het Beatlesmuseum, over kazen in het kaasmuseum, over bieren in het Biermuseum en over de geschiedenis in het Stedelijk Museum. 
  • Een aanrader is ook de kaasmarkt met allerlei verschillende kazen. Vaak wordt er ook op echte unieke Nederlandse wijze kazen gedragen en zijn er meerdere schouw spellen  te vinden. 
  • Wil je een iconisch stukje historie zien, dan moet je het Hofje Van Splinter bezoeken of de kerk van St. Laurens. 

's-Hertogenbosch 

's-Hertogenbosch is een stad met een middeleeuwse uitstraling en is daarbij ook een van de oudste steden. In de volksmond wordt de stad ook simpelweg Den Bosch genoemd. Het is een stad waarbij je als eerst heel goed en gezellig op het terras kan zitten. Daarnaast zijn er leuke en oude monumenten en gebouwen en zijn er verschillende interessante musea te vinden in de stad. De volgende plekken zijn dan ook zeker een aanrader:

  • Je kunt er verschillende musea vinden zoals het Noord-Brabants Museum, Jheronimus Bosch Art Centre en het Design Museum
  • Loop door de stad en onderga verschillende mooie gevels en de bijzondere ouderwetse architectuur zoals je die kunt zien bij de Sint-Jans kathedraal. 
  • Bezoek ‘'s-Hertogenbosch tijdens de carnavals periode, want dan ontstaat Oeteldonk. Dit is voor vele mensen misschien wel de carnavalsstad van Nederland. Hierbij staan jong en oud samen te genieten van het grote feest. 
  • Wanneer je in ‘''s-Hertogenbosch bent dan wordt de Bossche bol van Jan de Groot zeker aangeraden. Deze winkel kun je vinden vlakbij het station, maar ze worden ook aangeboden door menig restaurant.