Leuke plekken Overijssel

Overijssel staat in het algemeen bekend om de mooie landschappen en de historische steden, maar het staat ook bekend om de IJsselderby waar PEC Zwolle en Go Ahead Eagles(Deventer) het tegen elkaar opnemen. Mocht je de kans hebben om deze ambiance te zien, twijfel dan niet en maak een van de beste derby’s mee in Nederland. Daarnaast is het een provincie die ook bekend staat van de Hanzeverbond. Dit is een samenwerking tussen verschillende Europese steden om de handel te verbeteren. 

elektrische-fiets

Aanraders

Giethoorn

Als we het hebben over Giethoorn, dan kun je de term “Het Venetië van Nederland”. Het is gelegen in het nationaal park van Weerribben Wieden. Het is een idyllisch dorp met verschillende boerderijen die gedekt zijn met riet. Ze zijn gebouwd op verschillende kleine veeneilandje en deze zijn weer verbonden met 170 houten bruggetjes. 

  • Maak een rondvaart en onderga verschillende wegen door de grachten. 
  • Er is een prachtige wandelroute die door het dorp heen gaat en je kunt achteraf heerlijk uitwaaien op de waterterrassen.

Zwolle

Zwolle is een aantrekkelijke stad die de historie als Hanzestad goed weergeeft, al zijn er wel wat innovatieve ontwikkelingen geweest. Hier is een mooi contrast tussen nieuw en oud met verrassende en enerverende combinaties. Het is een mooie plaats om te gaan wandelen.

  • Bezoek het kunstmuseum de Fundatie en ontdek meer over de kunst van Nederland.
  • Bezoek kasteel het Nijenhuis en onderga een van de best bewaarde havezaten en bewonder de mooie beeldentuin. 
  • Als je honger hebt, dan raden wij de sushi in de sushi kerk aan. In deze oude kerk waarbij je de historie nog steeds kunt zien, kun je heerlijk genieten van lekkere sushi. Het is ook mogelijk om de Zwolse Balletjes te proberen. Een aanrader voor de lunch.

Andere diverse plekken

Naast de twee steden zijn er natuurlijk nog veel meer plekjes die mooi zijn in Overijssel Hieronder zullen wij een aantal van deze plekken opnoemen. Naast de plekken die wij opgeven zijn er altijd meer, maar dit zijn plekken die vaak worden aangeraden door de Overijsselaren. 

  • Verschillende musea die mooi zijn om te bezoeken als het Rijksmuseum in Twente en Museum No Hero. 
  • Kom tot leven in het avonturenpark in Hellendoorn en geniet van verschillende attracties. 
  • Bezoek het landgoed Weldam, die een van de mooiste tuinen heeft en neem de weg door de doolhof.