Leuke plekken Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, maar dat mag de pret niet bederven. Het heeft meerdere leuke plekken om zeker eens over na te denken. Het ligt in het hart van Nederland en veel studenten komen hier om te studeren. Het wisselt af van natuur naar dorpjes. Hierbij zitten ook nog leuke steden aan vast.

elektrische-fiets

Aanraders

Utrecht

Utrecht is de provinciale en gelijknamige hoofdstad van provincie Utrecht. Het is het kloppend hart dat centraal ligt in Nederland. De hele stad is gebouwd om een monument, de Domtoren. Je kunt hier makkelijk verdwalen door de stad die autovrij is. Er zijn natuurlijk nog veel meer te beleven in de Utrechtse stad. 

  • Er zijn meerdere musea te zien in Utrecht, denk hierbij aan het spoorwegmuseum, centraal museum, Nijntje museum, speelklok museum en de Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht. 
  • Ontdek plaatsen als de pandhof van de Dom of de Oude Hortus om van de natuur te genieten en te ontspannen. 
  • Doe de rondvaart door Utrecht en ontdek de stad gekeken van het water. 
  • Ontdek Trajectum Lumen, dit is een route die je kunt wandelen en dan kom je langs verschillende lichtkunstwerken. De winkel van Sinkel is een groot warenhuis die als eerste is gebouwd in Nederland.

Tip: Meer over toeristische uitstapjes in Utrecht en uitgaanstips is te vinden op het Collectieutrecht portaal.

Amersfoort 

Amersfoort is een stad die veel mensen aantrekt door verschillende aspecten. Denk aan het stratenpatroon, de historische gebouwen en mooie monumenten. Daarnaast is het een stad waar je ook gezellig een drankje kan drinken op de heerlijke terrassen. 

  • Mocht je in Amersfoort komen dan is het Mondriaanhuis een aanrader. Het is het geboorte huis van Piet Mondriaan en het is misschien het meest fascinerende activiteit die je kunt doen in Amersfoort 
  • Als je een echte bier liefhebber bent, dan moet je even langs de bierbrouwerij ‘De Drie Ringen’ gaan en een heerlijk biertje proeven. Doe dit wel met maten dus ga niet alleen. Geniet van dieren in het DierenPark Amersfoort

Andere diverse plekken

Naast de twee steden zijn er natuurlijk nog veel meer plekjes die mooi zijn in Utrecht. Hieronder zullen wij een aantal van deze plekken opnoemen. Naast de plekken die wij opgeven zijn er altijd meer, maar dit zijn plekken die vaak worden aangeraden door de Utrechter. 

  • Bezoek het nationaal Militair Museum en onderga de geschiedenis van het Nederlandse leger. Het is mogelijk om zelfs in een f-16 simulator te vliegen. 
  • Bezoek een van de vele kastelen die terug zijn te vinden in de provincie.