Wielren routes Nederland

Het is een  sport die door menig Nederlander uitgeoefend wordt, bij de laatste meting waren er zo een 850.000 wielrenners in Nederland.  Wanneer het lente is gaan ze met zijn alle de weg op. Met name de provincies Limburg en Drenthe zijn twee populaire voor de wielrenners. Het voordeel van de Nederlandse wegen is, dat de wegen redelijk vernieuwd zijn, waardoor het een stuk makkelijker is om te fietsen. Wij willen jou daarbij dus ook helpen om leuke routes te vinden in Nederland, denk hierbij wel aan dat er altijd nog andere routes zijn, maar wij vinden dit de mooiste.

elektrische-fiets

Mooiste wielren routes. 

Amstel Gold Race

We trappen af met de populaire race in Limburg, de Amstel Gold Race. De afgelopen race die nog is gewonnen door Marianne Vos en Wout van Aert. Het is een klassieker onder de bekende Nederlandse wielrenners. Het mooie aan deze route is dat er aardig wat bekende bergen inzitten en deze zijn af en toe nog lastig te beklimmen. De complete route heeft een afstand van 154km en heeft 1.950 meter hoogteverschil. 

Utrechtse Heuvelrug

De route begint gaat door het grote gebied de Utrechtse Heuvelrug door plaatsen als Driebergen, Zeist en Ruiterberg. Het is een baan waarbij je veel kronkels hebt en de leuke, pittige berg, met name op de Ruiterberg. De complete route heeft een afstand van 102km en 730 meter hoogteverschil. 

Harlingen (De Elfstedentocht)

De Friese route van Harlingen is de route die menig mens liever met schaatsen aflegt, maar helaas is die kans nog niet aanwezig geweest. Het is daarom de moeite waard om deze route met de fiets af te leggen door verschillende dorpjes. Het is een monster van een route maar je fietst wel door mooie natuurgebieden, steden en als je komt de Waddenzee ook nog tegen. Het is een mega afstand van 238km en heeft maar 290 meter hoogteverschil. De meeste mensen trekken hier een hele dag voor uit, als ze deze route gaan fietsen. 

Veluwezoom 

Het is een gebied waar veel ruimte is om een heerlijke route te fietsen. De kans dat je daar alleen bent is bijna nihil, maar er zijn gelukkig meerdere routes. Je hebt weinig last van gebouwen en je fietst hier voornamelijk door de natuur. Wij raden zelf de ronde van Posbank aan, met een afstand van 94,1km en heeft 660 meter hoogteverschil.

Amsterdam

De meeste mensen zullen niet zo snel denken aan wielrennen, als ze aan Amsterdam denken, maar toch is er een zeer mooie route te vinden. Het is namelijk ook niet in de stad te vinden waar alle toeristen lopen, maar er buiten waardoor je een andere kijk krijgt op Amsterdam. Je kunt her en der wat bruggetjes tegen komen, maar die zul je moeten trotseren om de route te kunnen afmaken. De ronde van Marken – Noorderpark heeft een afstand van 64,9km en heeft 80 meter hoogteverschil. 

Scheveningen 

Het is een gebied dat grotendeels langs de kust is en dit is een plek waar je even een heerlijke frisse neus kan halen. Het is een ronde waarbij je een afstand op en neer gaat fietsen. Het is dus wel dat als je de heenweg wind mee hebt, de terugweg wind tegen, met name de kustwind kan heftig zijn. Het is geen lange route, het heeft een afstand van 60,2km en heeft 150 meter hoogteverschil. Je fietst door plekken als Scheveningen, Katwijk en Noordwijk. 

Hoogeveen

De route van Hoogeveen heeft zijn eigen mooie kenmerken, als het zien van een zeer mooi natuurgebied, maar staat eigenlijk wel bekend om de ‘Col du VAM’ of eigenlijk heet het de VAM berg, maar het klinkt veel interessanter voor een wielrenner om de ‘Col du VAM’ te berijden. Het is een route met een afstand van 65,4km en heeft 240 meter hoogteverschil.